Energikontoret Skåne verkar logiskt nog i Skåne, och har som mål att energieffektivisera med hjälp av moderna förnyelsebara energislag. De verkar även för att energiomställningen ska gå snabbare såväl på regional, nationell som internationell nivå.
Energikontoret Skåne drivs på ideell basis, vilket innebär att de inte har som mål att tjäna pengar. Finansieringen står främst Skånes kommuner för, men projektpartners likt Energimyndigheten bidrar också med monetära medel.
Vem vänder sig Energikontoret Skåne till?
Energikontoret Skånes målgrupper består av företag, organisationer, kommuner samt vanliga privathushåll. De viktigaste samarbetsparterna är dock Region Skåne, Länsstyrelsen Skåne, universitet runtom i Skåne samt energibolag i Skåne.
Vad gör Energikontoret Skåne?
Utöver att verka för en tidigarelagd energiomställning samordnar och driver Energikontoret Skåne projekt med såväl nationell som internationell finansiering, och bidrar därmed till att ett brett kompetensutbyte uppstår via ett flertal aktörer.
Energikontoret Skåne och energieffektivisering
Organisationen har som mål att delta i ett brett nätverk som diskuterar energiomställning samt har breda kunskaper gällande hur man energieffektiviserar på bästa sätt. Energikontoret Skåne kartlägger tillsammans med externa aktörer även hur energifrågorna kan sammankopplas med övriga klimat- samt hållbarhetsfrågor.
Energikontoret Skåne och förnybar energi
Vindkraft, solenergi och biogas är tre förnybara energislag som Energikontoret Skåne valt att uppmärksamma lite extra. De verkar främst för att fler aktörer som befinner sig i Skåne ska våga satsa på förnybar energi, men de har även som mål att användningen av förnybar energi ska öka internationellt sett.
Seminarier och nätverksträffar
Energikontoret Skåne bjuder in till cirka 50 nätverksträffar och seminarier årligen. Deras möten behandlar ämnen såsom framtidens elproduktion, vindkraft, solkraft och solenergi samt energiomställningen inom industrin samt hur den kan påskyndas.